Day 1

**Note: This schedule may change**

8:00-9:00AM | Networking Breakfast


9:00AM

WELCOME: Aniyia L. Williams


9:15AM

OPENING REMARKS: Mayor Jim Kenney

Philadelphia's Mayor will give opening remarks on the outlook of tech entrepreneurship's role in the future growth of the city.

(30 minutes)


9:45AM

REWRITE THE PLAYBOOK: Deldelp Medina, Code2040

In this session, Deldelp will give a quick history lesson on venture capital. It's important to understand why it exists, where it started and where it is today. She will then facilitate an untethering from the typical Silicon Valley mindset around raising money through a talk about lenses and how it affects the way we perceive and seize opportunities.

(30 minutes)


10:30AM

LAWS OF THE LAND: Kelly Shapiro, The Law Offices of Kelly D. Shapiro

This session will focus on the basics of business structures (corporations, LLCs), how equity works, the value of intellectual property, and essential elements to have in place as a business owner.

(30 minutes)


11:00AM | CoFFEE Break


11:15AM

HOW TO LAUNCH A STARTUP: Francesca Escoto

Learn about the 6 phases of developing a business. Francesca's session will walk through each step with a focus on launching with lean resources. 

(30 minutes)


12:00PM

THE SALES GUIDE FOR STARTUPS: Kevin Williams, The Sales Sector

Kevin will guide us through the best practices of researching your leads, managing opportunities, and closing deals. Establishing relationships is key. He'll dig into how you do this and B2B deal structures that will allow you to get money in the door quickly.

(30 mins)


12:30-1:30PM | LUNCH

Lunch will be provided and networking is encouraged.


1:30PM

GENERATING REVENUE FROM DAY 1: Danielle Leslie, Course Alchemy

Danielle will highlight marketing and revenue-focused tactics to get your business off the ground. Learn how you can make content and social media work for you to generate leads and build a community that you can monetize.

(1 hour)


2:30PM

BUILDING APPS WITHOUT CODE: Tara Reed, Apps Without Code

Nowadays, you can build almost anything without writing a single line of code. Tara will show us how non-technical entrepreneurs can create their own apps and validate them using simple existing tools. She'll also talk about how to set yourself up for success by choosing the right business model for your concept.

(1 hour)


3:30PM |COFFEE BREAK


3:45PM

DESIGN WITHOUT A BUDGET: Melanie Araujo, Front & Center

When you create a product, you are providing an experience. Designing the right experience is key. This session will help you figure out the best way to design that experience. Melanie will talk about basic principles on making your website or product beautiful, cohesive, and effective.

(30 mins)


4:30PM

INSIDE THE MIND OF THE INVESTOR with Arlan Hamilton and Aniyia Williams

This session will be a Q&A with Arlan Hamilton, Founder & Managing Partner of Backstage Capital, one of few funds that invests exclusively in underrepresented founders.

(30 mins)


5:00PM

MANAGE MONEY LIKE A BOSS: Ramona Ortega, My Money My Future

This session will go from A-Z on money management and startup life. How do you know if you're financially ready to take the leap? Can a side hustle pay the bills? Ramona will share ways to to manage your cash with precision, and a look at alternative ways to finance your startup.

(1 hour)


5:30PM

FIRESIDE CHAT OR PANEL

Discussion with Philadelphia founders on their journey, key learnings, and vision for the future.

(45 mins)


6:15PM

CLOSING THOUGHTS: Aniyia L. Williams


7:00PM | COCKTAIL PARTY

Unwind, make new friends, and have a good time. Drinks and light food will be served.